december 24, 2024

Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Ingrediënten: voor ca. 2 personen

  • 500 gram trostomaten 
  • 2 rode paprika’s 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 3 takjes tijm 
  • 1 klein volkoren stokbrood 
  • 1 ui 
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout 
  • 200 gram linzen of kidneybonen of kikkererwten (pot of zak)  
  • Blaadjes basilicum om te garneren

Aan de slag!

  • Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.

  • Halveer de paprika’s en verwijder de stelen, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.

  • Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.

  • Rooster de tomaten en paprika’s 20 minuten in de oven.

  • Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.

  • Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.

  • Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.

  • Pel de ui en het andere teentje knoflook.

  • Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.

  • Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.

  • Pureer de soep met een staafmixer.

  • Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.

  • Roer de linzen of kidneybonen of kikkererwten door de soep en kook ze kort mee.

  • Geef het knoflookbrood bij de soep.

  • Garneer net voor het serveren de soep met blaadjes basilicum.

Tip: Door het roosteren van de tomaten en de paprika’s krijgt deze soep een rijke smaak.
Vervang de trostomaten door cherrytomaten, deze geven de soep een pittige smaak. 

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment

  • Wortel-havermout pannenkoekjes met kaneeldip

  • Groente gratin

  • Mueslirepen