Diensten

Onze ervaring is dat elke opdracht maatwerk is. Je vindt hier geen vast stappenplan, wel een algemene beschrijving van ‘hoe het zou kunnen’. Als jouw organisatie wil werken aan een van deze vraagstukken, werken wij graag samen met jou een stappenplan uit voor je organisatie.

Escaperoom newsroom

Gemeenten willen meer en beter aansluiten bij wat er in de maatschappij gebeurt. Door de blik naar buiten te richten, is je organisatie in staat om beter aan te sluiten bij wat er speelt onder betrokkenen. Hoe pak je dat aan? Hoe voorkom je dat je achter de feiten aanloopt? En hoe kun je nieuws en sociale media in je voordeel laten werken?

Steeds meer organisaties richten daarvoor een newsroom in. Newsrooms zijn een goede stap om van buiten naar binnen en andersom te werken. Om een newsroom succesvol te laten zijn, zijn capaciteit en competenties belangrijk. Dit is vaak maatwerk. Wie doet wat in jouw organisatie en wat kan beter? Samen met Bas van Rens van Daadkracht neem ik je graag mee in de escaperoom newsroom!

In de escaperoom newsroom stimuleren we jullie creativiteit en staat teamwork centraal. Spelenderwijs wordt duidelijk hoe jullie je communicatie én  team kunnen verbeteren. Bovendien leer je beter samenwerken binnen je eigen team en met andere teams die een rol spelen in de newsroom.

Wil je meer weten over  het programma? Neem dan even contact met me op!

Inrichten newsroom

De laatste jaren zijn newsrooms populair bij overheden: een fysieke plek binnen je organisatie waar men de buitenwereld naar binnen brengt, aan elkaar verbindt en hier vervolgens de communicatie op afstemt. Bij een newsroom gaat het om een andere manier van werken waarbij een goede samenwerking tussen de afdelingen communicatie en dienstverlening cruciaal is. Wil jij een newsroom inrichten maar beschik je niet over de tijd of capaciteit? Of heb je al een begin gemaakt maar kun je hulp gebruiken bij de verdere uitrol? Wij hebben vaker newsrooms opgezet en er zelfs onderdeel van uitgemaakt. Met deze ervaring kunnen we je helpen en komen we snel tot merkbaar resultaat.

APK voor webcare

Het beantwoorden van online klantvragen: je hebt ooit afspraken gemaakt en mensen opgeleid. Mooi! Maar voldoen je afspraken en online kanalen zich nog aan de wereld van vandaag de dag waarin online trends zich razendsnel afwisselen? Zijn je webcare medewerkers nog enthousiast over hun taak? Worden ze voldoende gecoacht waardoor zij zich net als de online wereld kunnen doorontwikkelen? Tijd voor een APK welke wij voor je uitvoeren. We onderzoeken de huidige stand van webcare in je organisatie, praten met medewerkers over hun ervaringen en behoeften en bieden naar aanleiding daarvan advies en training op maat. Indien gewenst gieten we alle opgedane inzichten in een document zodat je beschikt over een nieuw ‘webcare beleid’.

Contentstrategie

Jouw content op sociale media is succesvol als de doelgroep jouw boodschap begrijpt en (indien nodig) op de juiste manier in actie komt. Content is effectief als doel, doelgroep, vorm en kanaal goed op elkaar zijn afgestemd. Een contentstrategie vormt hiervoor de basis. Heeft jouw organisatie er nog geen en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je om zelf een contentstrategie te maken. Moet je dan zelf aan de slag? Jazeker, want een contentstrategie werkt het beste als ie van jullie is en niet opgelegd door ‘een externe’. Wij onderzoeken, begeleiden en adviseren. We kijken naar de huidige stand van zaken door een analyse van jullie social media content en voeren gesprekken met medewerkers die een rol hebben in contentcreatie. We sluiten het traject af met een teamsessie waarin we in een paar stappen tot een gedragen contentstrategie komen.

Interimmer

Op zoek naar tijdelijke vervanging van een (online) communicatieadviseur of handen nodig voor een specifiek communicatieproject? Dan help ik je graag.

Een keertje sparren