december 24, 2024

Pompoensoep

Ingrediënten: 

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje kruidenbuiltje voor kippenbouillon Honig of biologisch groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel gedroogde, groene kruiden
  • Peper
Soup 2

Aan de slag!

  • Pompoen schillen, zaden verwijderen en pompoen in stukjes snijden. 

  • Ui in stukjes snijden, knoflook persen.

  • Olie verhitten in de pan. Ui en knoflook kort bakken tot de ui glazig is. 

  • Pompoen er doorheen roeren, water met kruidenbuiltje of bouillonblokje en groene kruiden erbij doen. 

  • Aan de kook brengen en 20 min op laag vuur laten koken.

  • Neem de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Op smaak brengen met peper.

Gebruik als garnering gesneden lente ui en blaadjes munt of basilicum. De soep is eventueel nog wat romiger te maken door bij het serveren een lepel Philadelphia light in de kom toe te voegen. Eventueel lekker in de kom: Stukjes gerookte kip en lente ui.