december 24, 2024

Mueslirepen

Ingrediënten: basis

  • 2 grote of 3 kleine bananen
  • 90 gram (glutenvrije) havermout
  • 35 gram gebroken lijnzaad
  • Olie/boter om bakvorm in te vetten
  • 2 theelepels kaneel

Ingrediënten: naar keuze

  • Eetlepels pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, pijnboompitten
  • Eetlepels gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen, gojibessen, vijgen/dadels/abrikozen in stukjes. 
  • Eetlepels ongebrande, ongezouten noten, zoals walnoten, amandelen, pecannoten, macadamianoten, cashewnoten, pinda’s, hazelnoten.

In totaal ongeveer 15 eetlepels pitten/zaden/gedroogd fruit/noten. Welke combinatie is geheel naar eigen smaak toe te voegen. Voor een wat zoetere reep meer gedroogd fruit toevoegen. Hou je van een notenreep voeg dan meer noten toe. 

Een mix reep met een combinatie van zaden, pitten en noten geeft een goede combi van zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen: vezels, vitaminen en mineralen.

Aan de slag!

  • Oven voorverwarmen op 180 graden. Platte vierkante bakvorm invetten.

  • Bananen pellen en in een mengbak met een staafmixer fijn maken tot er een puree ontstaat. Hierbij alle ingrediënten toevoegen en met een lepel door elkaar mengen. Bakvorm vullen met mengsel tot ongeveer 1 cm dik.

  • Het mengsel in het midden van de oven ongeveer 25 minuten bakken. Tijd kan per oven verschillen. Tussendoor checken of het niet te bruin wordt, dan eerder uit de oven halen.

  • Als de muesli klaar is uit de oven halen en warm in porties snijden, dan is het nog zacht. Als het afgekoeld is breekt het vaak tijdens het snijden.

  • De mueslirepen kunnen in een afgesloten koektrommel of diepvries worden bewaard.