Ingrediënten: basis
- 2 grote of 3 kleine bananen
- 90 gram (glutenvrije) havermout
- 35 gram gebroken lijnzaad
- Olie/boter om bakvorm in te vetten
- 2 theelepels kaneel
Ingrediënten: naar keuze
- Eetlepels pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, pijnboompitten
- Eetlepels gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen, gojibessen, vijgen/dadels/abrikozen in stukjes.
- Eetlepels ongebrande, ongezouten noten, zoals walnoten, amandelen, pecannoten, macadamianoten, cashewnoten, pinda’s, hazelnoten.
In totaal ongeveer 15 eetlepels pitten/zaden/gedroogd fruit/noten. Welke combinatie is geheel naar eigen smaak toe te voegen. Voor een wat zoetere reep meer gedroogd fruit toevoegen. Hou je van een notenreep voeg dan meer noten toe.
Een mix reep met een combinatie van zaden, pitten en noten geeft een goede combi van zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen: vezels, vitaminen en mineralen.