december 24, 2024

Groente gratin

Ingrediënten: voor ca. 2 personen

  • 2 sneetjes volkorenbrood 
  • 2 aubergines of courgettes
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 3 eieren
  • 50 ml (plantaardige) halfvolle melk
  • 40 gram (plantaardige) geraspte 30+ kaas, hüttenkäse of feta
  • Naar smaak peper 

Aan de slag!

  • Warm de oven voor op 180° C. 

  • Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim.

  • Was de aubergines of courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ongeveer ½ cm. 

  • Was de tomaatjes en halveer ze.

  • Klop de eieren los met de (plantaardige) melk en een snuf peper. 

  • Leg de groente in een ovenvaste schaal en schenk het ei-melk mengsel er over. 

  • Meng de kaas met het broodkruim en strooi dit er over. 

  • Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Tip: In deze gratin is heel veel verschillende groente te verwerken, zoals wortel, prei, broccoli, bloemkool, pastinaak, ui, knoflook, etc. Ideaal om restjes groente op te maken. Creëer zo iedere keer weer een ander gerecht op tafel!