december 24, 2024

Appel-peren kruimeltaart

Ingrediënten:

  • 4 zoet-zure appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 4 peren, bijvoorbeeld Conference
  • 100 gr. boekweitmeel
  • 200 gr. havermeel
  • 150 gr. plantaardige boter of olie
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 snuf zout
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden

Aan de slag!

  • Warm de oven voor op 180° C.

  • Was en wel de rozijnen 10 minuten in heet water. 

  • Schil de appels en peren, haal het klokhuis eruit en snijd de appels en peren in gelijke plakjes. 

  • Prak de banaan fijn. Meng dit met de eieren en de olie of (zachte) boter tot een egaal geheel.

  • Meng met een lepel het havermeel, het boekweitmeel, de kaneel of koekkruiden, zout en  bakpoeder door het beslag tot een kruimelig deeg ontstaat.

  • Verdeel het deeg in een met bakpapier beklede vierkante of ronde bakvorm.

  • De gewelde rozijnen mogen worden uitgeknepen en droog gedept. Daarna kunnen ze worden verdeeld over het deeg.

  • Het appel-peren mengsel mag over de rozijnen worden verdeeld.

  • De taart mag voor ca. 50 min. de oven in.

Tip: Voor deze taart kunnen diverse soorten (gedroogd) fruit worden gebruikt. En als variatie zijn ongezouten noten erdoor ook heerlijk. Probeer eens perzik of walnoten als variatie, mmm….