januari 2, 2024

Gevulde courgette of paprika

Ingrediënten: voor ca. 2 personen

  • 2 courgettes of 2 paprika’s
  • 200 gram rundergehakt of kipfilet in reepjes of tonijn (uit blik) of kikkererwten (uit pot of blik)
  • 1 grote ui 
  • 200 gram mais of doperwten of kidneybonen (vers, diepvries of blik)
  • 2 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte kaas 30+ of hüttenkäse
  • peper en Italiaanse groene kruiden
  • olie/vloeibare boter om in te bakken

Aan de slag!

Courgette

  • Halveer de courgettes en hol ze uit met een bolle of dessert lepel. Alle zaadjes en het zachte gedeelte mag eruit gehaald worden. Wat over is kan bijvoorbeeld worden bewaard voor een heerlijk soepje. Courgettes alvast klaar leggen in een ovenschaal.

Paprika

  • Paprika kan op twee manieren worden gebruikt: Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit, (zie gevulde paprika’s zoals de afbeelding rechtsonder). Of snij het bovenste deel van de paprika en verwijder vervolgens de zaadlijsten. 

  • Dan wordt het een rechtopstaande gevulde paprika, deze vallen soms wel om tijdens de bereiding. Het bovenste deel kan gebruikt worden voor versiering tijdens het opdienen. Paprika’s alvast klaar leggen in een ovenschaal.

  • Snipper de ui en knoflook en bak dit samen in olie/vloeibare boter met het vlees of vervanger, peper en Italiaanse groene kruiden in een pan bijna gaar. 

  • Voeg de mais of doperwten en de tomaten toe en bak tot alles gaar is. 

  • De courgettes of paprika’s vullen, geraspte kaas of hüttenkäse erover en ongeveer 20 minuten op 180C de oven in. 

  • Voor het opdienen de basilicum erover, eet smakelijk!

Serveertip: Heerlijk met een groene gemengde salade en zilvervlies- of notenrijst.