december 24, 2024

Wortel-havermout pannenkoekjes met kaneeldip

Ingrediënten: 

  • 1 winterwortel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 50 gram volkorenmeel
  • 3 eetlepels havermout
  • 100 ml (plantaardige) kwark
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie of vloeibare margarine 

Aan de slag!

  • Was de wortel en rasp hem fijn.

  • Prak of pureer de banaan en klop het ei met de melk los in een kom. Meng dit tot één egaal beslag.

  • Meng er 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, het volkorenmeel, de havermout en de geraspte wortel door.

  • Klop de kwark glad met de rest van de geraspte sinaasappelschil en breng op smaak met kaneel.

  • Verwarm wat olie of margarine in een koekenpan met een antiaanbak laag. Schep met 2 lepels 4 bergjes van het mengsel in de pan. Druk ze wat platter. 

  • Bak de wortel-havermoutpannenkoekjes in 5-6 minuten gaar en lichtbruin. Bak zo tot het beslag op is.

  • Geef de kaneeldip er bij.

  • Lekker met een lepel vers fruit!

Tip: Met dit recept is eindeloos te variëren. Heel veel soorten fruit passen hier goed bij. Rood fruit, zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen. Maar ook ananas, sinaasappel, appel, pruimen, …